پادکست سرایه -اولین پادکست شعر و ادبیات ایران و جهان- در فروردین ۱۳۸۹ توسط پریا کشفی و با پشتیبانی محسن نصرتی نیا در گوتنبرگ سوئد راه اندازی شد.
در این پادکست اشعاری از شاعران ایران و جهان برای شما دکلمه می شود. در هر برنامه چند شعر می شنوید از یک شاعر، با صدای پریا کشفی و همکاری محسن نصرتی نیا.
تاکید می کنیم که دکلمه کردن شعر از شاعری به منزله تایید دیدگاه های آن فرد نیست و ملاک انتخاب شاعر، ارزش ادبی شعرهای اوست.
پادکست سرایه کاملن مستقل و غیرانتفاعی بوده و با هزینه ی شخصی و به انگیزه ی گسترش فرهنگ و ادب فارسی و جهان اداره می شود. هر کدام از شما با اهدا کردن اندکی پول از طریق پی پل، می تواند کمکی باشد به ما در پرداخت هزینه ها از جمله هزینه نگهداری سایت و خرید موسیقی های استفاده شده در متن پادکست.
- گروه پادکست سرایه:
پریا کشفی (انتخاب شعر، دکلمه، موسیقی، تنظیم، طراحی سایت) [در گوگل پلاس]
محسن نصرتی نیا (موسیقی، تنظیم، طراحی سایت) [در گوگل پلاس]
میثم ملکی (کانال یوتیوب، صفحه فیسبوک) [در گوگل پلاس]
- ریشه ی کلمه ی سُرایه:
این واژه از ساخته های شاعر معاصر دکتر اسماعیل خویی است. کلمه ی “سُرایه” را او برای نخستین بار در یکی از شعرهایش در دهه ی چهل به کار برد و بعد هم نامی شد برای دخترش. سُرایه از نظر دستوری اسم مصدر است که بی تردید از ریشه ی “سُراییدن” گرفته شده است. اسم گرفته شده از این مصدر “سرایش” است. درست مثل “پیرایه” که اسم مصدر “پیراییدن” است. (توضیح از شاعر معاصر صمصام کشفی)
- همکاری با پادکست سرایه:
خوشحال می شویم شاعران عزیزی که کتاب شعر خود را در ایران منتشر کرده اند، کتاب را به آدرس پستی ما در ایران ارسال کنند تا شعرهایی از کتاب مربوطه انتخاب شده و در لیست برنامه های پادکست سرایه قرار بگیرد.
در صورتی که تمایل دارید از سروده های شما یا سراینده ی مورد نظرتان در این برنامه چکامه ای خوانده شود، می توانید با ما به آدرس podcast*@sorayeh.com* نامه بفرستید.(قبل از فرستادن نامه ستاره ها را از آدرس حذف کنید).
همچنین، با اضافه کردن لینک پادکست در صفحه وب خود می توانید به گسترش این پادکست کمک کنید. لطفن در هنگام لینک دادن از نام پادکست سرایه- پادکست شعر و ادبیات ایران و جهان استفاده کنید.
برای جزئیات بیشتر در مورد همکاری با ما این صفحه را بخوانید.
- لوگوی پاکست:
لوگوی پادکست سُرایه توسط هنرمند عزیز فرشاد کشفی طراحی شده است. در این لوگو، کلمه ی سُرایه به صورت هنرمندانه ای به شکل پرنده ای نشسته بر یک شاخه در آورده شده.
- طرح وب سایت:
وب سایت فعلی پادکست سرایه براساس طرحی از Andreas Jacob (با فارسی سازی حسن درخشنده) و نیرو گرفته از وردپرس فارسی است.